Omgeving

Utrechtse Heuvelrug

Vanaf de camping lopen de verharde paden regelrecht het Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug in. In dit prachtige gebied kunt u urenlang wandelen of fietsen. U ontdekt eerst de bosrijke kant van het park, maar dit gebied heeft veel meer. Bos en heide wisselen elkaar af in een glooiend gebied. Maak 's ochtends vroeg of tegen de avondschemering een boswandeling en u heeft ook nog kans om een ree tegen het lijf te lopen.

Bezoek de Betuwe

De verharde fietspaden in het Nationaal Park komen uit in dorpjes als Amerongen, Elst, Veenendaal en Rhenen. Pak bij Amerongen de Pont richting de Betuwe. Zeker in de bloesemtijd mag u dit niet missen. Het landschap ziet er sprookjesachtig uit. En vanaf de uiterwaarden heeft u weer een schitterend uitzicht op de Utrechtse Heuvelrug.

Gelderse Vallei

Het plattelandsdorp Overberg grenst aan de dorpen Scherpenzeel, Renswoude en Woudenberg. Dit gebied heet de Gelderse Vallei. Wilt u de sfeer van de landelijke omgeving écht proeven? Sla een fietstocht langs deze dorpen dan zeker niet over. De streek staat bekend om de Grebbelinie met zijn rijke historie. Hier gaan cultuur en natuur mooi samen.

Er op uit in de regio

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Zoo avontuurlijk! Sta neus aan neus met de panda's of bespied de koningen van de jungle vanuit een spannende uitkijkpost. Zoveel dieren zoveel moois.

Winkelen

Zin om de steden in de omgeving eens te verkennen of lekker te shoppen? Bezoek het veelzijdige Veenendaal, het bruisende Arnhem, het gezellige Amersfoort of het knusse Barneveld.

Dierenpark Amersfoort

Klim en klauter door dit dierenpark terwijl je de mooiste dieren spot. Of pak de waterfiets en fiets door de jungle!

Rosarium attractiepark

Midgetgolfen, trampoline springen of een trapfiets huren. Bij dit kleinschalige park is heel veel mogelijk.

Zwemmen Bosbad Leersum

Buiten zwemmen in een verwarmd zwembad te midden van de bossen. Met allerlei activiteiten in de zomer is het aangenaam vertoeven.

Pyramide van Austerlitz

Deze Pyramide is gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Samen met een speeltuin en een lunapark voor de kinderen een leuk uitstapje in de buurt.

Kasteel Amerongen

Het kasteel dateert uit 1680 en heeft een interessante geschiedenis. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd en concerten gegeven.  En voor een overheerlijke kop koffie staat het bijbehorende Koetshuis garant.

De Blauwe Kamer

In natuurgebied de Blauwe Kamer heeft het water vrij spel. Hierdoor is de natuur er voortdurend in beweging. De Blauwe Kamer is een paradijs voor vogelliefhebbers. 

Rhenen

De reisblog over Rhenen vol leuke inspiratie, handige overzichten en bruikbare tips van lokale inwoners. Alles wat je nodig hebt om het meeste uit je bezoek te halen!

Ontdek onze top 10 hoogtepunten van Rhenen.